Aký je rozdiel medzi šijacou niťou a niťou na vyšívanie?

Oblečenie na našom tele je produkované mnohými textilnými výrobkami, čo samozrejme treba pripísať aj nejakým textilným ihličkám.Šijacie nite je niť potrebná pre pletené odevné výrobky.Šijacie nite možno rozdeliť na bavlnenú šijaciu niť, čistú bavlnenú niť, polyesterovú šijaciu niť, polyesterovo-bavlnenú šijaciu niť a nylonovú šijaciu niť podľa rôznych surovín.Šijacie nite používa ako niť čisté polyesterové vlákno.Jeho surovín je viac.Výroba polyesterových šijacích nití musí prejsť šiestimi procesmi vyfukovania, valcovania, mykania, spájania, pradenia, priadze, prešívania a krútenia.Vyšívacia niť je vyšívacia niť vyrobená z kvalitných prírodných vlákien alebo chemických vlákien pradením.Mnoho ľudí nevie rozlíšiť medzi šijacou niťou a niťou na vyšívanie.Dovoľte mi predstaviť rozdiel medzi nimi.

1. Vyšívacia niť je vyšívacia niť vyrobená z kvalitných prírodných vlákien alebo chemických vlákien pradením.Existuje mnoho druhov vyšívacích nití, ktoré sa podľa suroviny delia na hodvábne, vlnené, bavlnené vyšívacie nite.Šijacie nite označuje niť používanú na šitie textilných materiálov, plastov, kožených výrobkov a šitie kníh a periodík atď. Vyznačuje sa vlastnosťami šitia, trvanlivosti a kvality vzhľadu.Vyšívacia niť je hlavne estetická, jej trvanlivosť nie je taká dobrá ako šijacia niť.

2. Šijacie nite sú nite používané na šitie textilných materiálov, plastov, kožených výrobkov a na šitie kníh a časopisov.Šijacie nite sa vyznačujú šijateľnosťou, odolnosťou a kvalitným vzhľadom.Podľa účelu sa delí na šijacie nite, vyšívacie nite, priemyselné nite atď., A spoločná klasifikácia je rozdelená podľa surovín: šijacie nite z prírodných vlákien, šijacie nite zo syntetických vlákien a zmiešané šijacie nite.Čoraz viac nití používa ako suroviny čisté polyesterové vlákna.

Vyšívacia niť je hlavne krásna, jej trvácnosť nie je taká dobrá ako šijacia niť.Každý má skrátka svoje prednosti v závislosti od materiálu.Vyššie uvedené je rozdiel medzi šijacou niťou a vyšívacou niťou zostavenou spoločnosťou Xiaobian, dúfam, že to bude užitočné pre každého!Ak sa chcete dozvedieť viac o šijacej nite, venujte prosím väčšiu pozornosť našej webovej stránke!


Čas odoslania: 15. august 2022